Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Vanaf maandag 31 mei 2021 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Trebolbuurt fase 2.
 • Op woensdag 26 mei neemt burgemeester Roel Sluiter afscheid van de inwoners, verenigingen, bedrijven, organisaties, etc. uit de gemeente Harlingen. Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk afscheid middels een walk by.
 • Vanmiddag nam wethouder Harry Boon de nieuwe kaatswand in de speeltuin van de wijkvereniging Oosterpark in gebruik.
 • Op woensdag 26 mei 2021 organiseert de gemeente Harlingen een webinar ‘Burgerparticipatie’. Aan de hand van drie boeiende sprekers en input van inwoners wil het gemeentebestuur graag inspiratie opdoen wat burgerparticipatie is of kan worden. En welke stappen hierbij horen.
  Afbeelding met gekleurde poppetjes en denkwolken, tekst inspiratiebijeenkomst burgerparticipatie
 • Met een videoboodschap geeft wethouder Harry Boon vandaag de aftrap voor de afvalchallenge ‘Minder afval Harlingen’. Deze actie richt zich op het verminderen van het restafval in de (grijze) container.
  Wethouder Boon scheidt zijn afval
 • TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. De regeling biedt tijdelijke financiële ondersteuning voor noodzakelijke woonlasten voor mensen die door de corona-maatregelen fors minder inkomsten hebben uit loon of uit een eigen bedrijf.
  logo Harlingen
 • Willem Hansma is geboren in Zwagerveen maar als 4-jarig jonkje is hij met zijn ouders verhuisd naar Sexbierum. Tjitske Westra is geboren in Sexbierum en verhuisde met haar ouders op 7 jarige leeftijd naar Hitzum.
  Burgemeester Sluiter met het jubilerende echtpaar Hansma-Westra (foto: Ubbo Posthuma)
 • Bent u hulpbehoevend en heeft u huishoudelijke hulp nodig omdat u het niet zelf meer kunt? Dan staat de gemeente graag voor u klaar en kunt u bij ons om ondersteuning vragen. Samen zorgen we ervoor dat u zo lang en plezierig mogelijk thuis kunt blijven wonen.
  logo gemeente Harlingen
 • Wetterskip Fryslân start op dinsdag 13 april 2021 met het opknappen van de keersluis Sas Harlingen. Na bijna twintig jaar zijn de vier stalen sluisdeuren, aandrijvingen en andere installatieonderdelen toe aan een grondige onderhoudsbeurt.
  De SAS brug in Harlingen
 • Sinds 1 januari 2021 is de gemeente Harlingen exploitant van de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg, het parkeerterrein aan de Westerzeedijk en de parkeergarage op de Waddenpromenade. In het 1e kwartaal van 2021 heeft de gemeente Harlingen hard gewerkt aan het verbeteren van de parkeerterreinen en voorzieningen.
  Wethouder Harry Boon deelt het eerste zakje paaseieren uit aan een bezoeker
 • Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom start op 1 april vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de Senioren en Veiligheidsmaand.
  65+er die zijn pincode beschermt tijdens het intoetsen
 • De gemeenteraad heeft vandaag ingestemd met het kunstwerk. Wethouder Erik de Groot is opgetogen met het raadsbesluit: “Harlingen zet zichzelf weer geweldig op de kaart met deze landmark voor bezoekers van Harlingen en de regio Noordwest Friesland.
  Kunstwerk 'Broken Jug' van Frank Stella