Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.(externe link)

  • Een jaar vol energie

    In 2024 gaan we verder met energie besparen, groen doen en houden we vooral aandacht voor elkaar. We nodigen jullie uit om deze plaat zo creatief mogelijk in te kleuren (iedereen mag meedoen).

  • Harlingen zet in op zelfmoordpreventie

    ​​​​​​​Elke dag overlijden er mensen door zelfdoding. Wie denkt aan zelfdoding, voelt zich vaak eenzaam en onbegrepen. Gemeente Harlingen sluit aan bij de campagne ‘Ik zie je (1K Z1E J3)’ van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Een goed gesprek kan in sommige gevallen enorm opluchten en soms het begin zijn van een oplossing.

    Poster ik zie je van zelfmoordpreventie 113
  • Kerstboominzameling 2024

    Op 4 en 5 januari 2024 zijn er weer een hoop kerstbomen ingezameld. Hier vind je het totale aantal en de winnende lotnummers!

  • Wijzigingen parkeren 2024

    In Harlingen en Midlum is er betaald parkeren. We willen hiermee de leefbaarheid van de stad en de dorpen waarborgen. Onze insteek daarbij is een eenvoudig en eerlijk parkeersysteem voor iedereen. Voor 2024 zijn er wijzigingen waarover de gemeente u graag wil informeren.

  • Definitieve uitslag gemeente Harlingen

    Donderdag 23 november 2023 heeft de centrale telling op kandidaatsniveau plaatsgevonden.

  • Indrukwekkende opening van "Helmen Vol Verhalen" Expositie in Harlingen

    Op zaterdag 30 september vond de langverwachte opening van de foto expositie "Helmen Vol Verhalen" plaats. De expositie is in samenwerking met Harlinger veteranen naar het Entrepotgebouw gebracht. De expositie werd zaterdag geopend door burgemeester Ina Sjerps.

  • Vragenlijst Recreatie & Toerisme

    We zijn op dit moment druk bezig met de doorontwikkeling van het beleid op toerisme en recreatie voor de komende jaren. Maar dit kan niet zonder de mening van de Harlingers. Daarom willen we jou graag een aantal vragen stellen.

  • Uitnodiging Gast van de Raad 29 november 2023

    De gemeenteraad van Harlingen nodigt u van harte uit om zijn speciale gast te zijn tijdens de raadsvergadering van 29 november 2023.

  • Vragen over bijstand, uitkeringen, regelingen? Loop eens binnen bij De Dienst!

    Heb jij vragen over inkomen, bijstand, uitkeringen, regelingen, vergoedingen of andere sociale voorzieningen? Loop eens binnen bij De Dienst Noardwest Fryslân in Franeker. Dat kan elke dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Gewoon zonder afspraak!

    Afbeelding van de Dienst. Vragen over bijstand, uitkeringen, regelingen? Loop eens binnen bij de Dienst.
  • Subsidie klimaatbestendige maatregelen

    Huiseigenaren, bedrijven, verenigingen en stichtingen kunnen subsidie aanvragen voor de aanleg van meer groen en het opvangen van regenwater.

    Afbeelding van een "groen" dak
  • Harlingen gaststad Tall Ships Races 2026

    Wederom heeft de Engelse organisatie STI gekozen voor Harlingen als gaststad voor de Tall Ships Races. De internationale vloot verplaatst zich langs verschillende Noord Europese steden. In 2026 zullen de unieke zeilschepen aanleggen in de Friese havenstad. Sinds 2014 is Harlingen gaststad voor het vierjaarlijkse maritieme evenement dat honderdduizenden bezoekers trekt.
    De Tall Ships Races Harlingen 2026 vinden over drie jaar plaats van 3 t/m 6 juli.

  • Nieuw Zuid wordt inzamelpunt voor ANWB Kinderfietsenplan

    Ieder kind een fiets! Voor veel kinderen in Nederland is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis niet vanzelfsprekend. De ANWB en gemeente Harlingen vinden het belangrijk dat iedereen mobiel is en ieder kind toegang heeft tot een fiets.

    De fietswerkplaats in Nieuw Zuid