Wat is het?

Binnen de gemeente Harlingen zijn er een tweetal locaties waar industriële kavels beschikbaar zijn, namelijk industriegebied Oostpoort en de industriehaven.

Oostpoort

In het noordoosten van Harlingen ligt het industriegebied Oostpoort. Oostpoort beidt een doorgaande vaarroute naar het binnenland, ligt op enkele kilometers van de moderne zeehaven én grenst direct aan de N31 welke een directe verbinding heeft met Amsterdam en Leeuwarden. Oostpoort biedt ruimte aan grootschalige industrie en aan midden- en kleinbedrijf. De zichtlocaties zijn zeer geschikt voor representatieve bedrijven als jachtbouwers, transportbedrijven, automobielbedrijven en groothandelsbedrijven.

Industriehaven

De directe ligging aan zee heeft ervoor gezorgd dat Harlingen al eeuwenlang een belangrijke plek inneemt op het gebied van de zeevaart in Friesland en de rest van Nederland. De haven biedt een uitstekende handelslocatie voor bedrijven die direct of indirect in contact staan met de scheepvaart. De uitbreiding van de industriehaven biedt momenteel kans voor (nieuwe) ondernemingen om zich te gaan vestigen in de haven van Harlingen.

Extra informatie

  • Neem voor meer informatie over kavels op Oostpoort contact op met de gemeente via 14 0157
  • Neem voor meer informatie over kavels op de Industriehaven contact op met Port of Harlingen(externe link) via 0517 723 333

Heeft deze informatie u geholpen?