Wat is het?

De gemeente zorgt voor het algemene onderhoud van de gemeentelijke begraafplaats(en). De gemeente Harlingen heeft één algemene begraafplaats. Deze vindt u aan de Begraafplaatslaan 2 in Harlingen.

Als nabestaande bent uzelf verantwoordelijk voor het onderhoud van het graf. Het gaat dan vooral om het onderhoud en eventueel herstel van de grafbedekking en onkruidbestrijding op de vastgestelde grafruimte.

Hoe werkt het?

De gemeente onderhoudt in principe alleen gemeentelijke begraafplaatsen. Andere begraafplaatsen kunnen particulier worden onderhouden, zoals die in Midlum, Wijnaldum en de RK begraafplaats.

Voor alle begraafplaatsen gelden regels zoals de wet op de lijkbezorging. Ook heeft elke begraafplaats een verordening. Hierin staan alle regels die gelden op de algemene begraafplaats.

Extra informatie

Met vragen, opmerkingen of klachten over het onderhoud van de gemeentelijke begraafplaats(en) kunt u terecht bij de gemeente via het algemene nummer 14 0517. Vragen, opmerkingen of klachten over een particuliere begraafplaats kunt u kwijt bij de beheerder van de particuliere begraafplaats via 06-51089167.

Heeft deze informatie u geholpen?