Nieuw Zuid

Nieuw Zuid is hét wijkgerichte project in Harlingen voor en door bewoners. Ze organiseren doe- en ontmoetingsactiviteiten en bieden brede dagbestedingsvoorzieningen. Tegelijkertijd heeft Nieuw Zuid verbinding met allerlei andere Harlinger initiatieven. Gemeente Harlingen geeft met Nieuw Zuid bewoners en organisaties de gelegenheid om in en om gebouw Nieuw Zuid activiteiten te ontwikkelen die ten goede komen aan de wijk.

De Skûle Welzijn is door gemeente aangewezen als kwartiermaker. Zij worden geholpen door vrijwilligers en organisaties in het sociale domein. Wijkbewoners en andere belangstellenden worden uitgenodigd om actief mee te doen.

Hoe werkt het?

U komt met ideeën en samen wordt er gekeken of het uit te voeren is. Daarna kan van uw idee een plan gemaakt worden. Het is de bedoeling zo’n plan uit te voeren met hulp van vrijwilligers en tot een succesvolle activiteit te maken.

Tip! Raadpleeg de volgende website:

Samen@Nieuwzuid

Sociale Inloop Samen@NieuwZuid is een initiatief van haar bezoekers, vrijwilligers, Stjoer en NieuwZuid. Kom jij ook? De koffie staat klaar, en de thee ook.

Andere mensen ontmoeten onder het genot van een bakje koffie of thee. Voor sommige mensen kan er een drempel zijn om de deur uit te gaan. Je hebt iemand anders nodig die zegt: ‘Ga je mee?’ of ‘Is dat niet wat voor jou, laten we samen gaan’.  

Hoe werkt het? 

Iedere vrijdagmiddag van 14.30u tot 16.30u kan iedereen terecht bij Samen@Nieuw Zuid.

Waar?

Tip! Raadpleeg de volgende website: Stjoer