Wat is het?

Is uw woning niet aangesloten op de riolering? De gemeente Harlingen verzorgt de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw vanaf uw perceelgrens op het openbare rioolstelsel. Op deze pagina leest u hoe een verwijdering, wijziging of nieuwe aansluiting op het riool aanvraagt.

Rioolaansluiting vragen

Wat moet ik doen?

Wijziging, nieuwe rioolaansluiting of afsluiting van de rioolaansluiting

  • U kunt een verwijdering, wijziging of nieuwe aansluiting van een rioolaansluiting op het gemeentelijk riool aanvragen via het aanvraagformulier.
  • Stuur het ingevulde aanvraagformulier met een situatietekening naar Gemeente Harlingen per mail. info@harlingen.nl
  • Stuur het ingevulde aanvraagformulier met een situatietekening naar Gemeente Harlingen per post, Team openbare werken, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.
  • De gemeente ontvangt uw aanvraag en tekening van de situatie uiterlijk binnen zes weken voor de gewenste aansluitdatum.

Hoe werkt het?

Als u een rioolaansluiting op het gemeentelijk riool wilt, dan legt de gemeente dit voor u aan. De uitvoeringskosten hiervoor worden bij u als aanvrager in rekening gebracht.

Typen rioolstelsels

Er zijn 2 verschillende soorten rioolstelsels: gescheiden of gecombineerd. Bij een gescheiden rioolstelsel moet u het vuilwater en schoon water apart op deze riolen aansluiten. Ligt er een gecombineerd rioolstelsel dan moeten de vuil -en regenwater huisaansluitingleiding ter plaatse van de erfgrens gekoppeld worden. De Gemeente sluit deze gekoppelde leiding aan op het gecombineerde stelsel. Is er in de nabijheid van uw woning oppervlaktewater aanwezig, dan moeten de regenwaterafvoeren hier rechtstreeks op lozen.

Extra informatie

Voor meer informatie over de aanleg van een rioolaansluiting kunt u contact opnemen met team Openbare Werken van de gemeente Harlingen

Heeft deze informatie u geholpen?