Wat is het?

Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor goed lokaal onderwijs. Daarbij gaat het om zaken zoals onderwijshuisvesting, financiën, leerplicht, leerlingenvervoer, beleidsontwikkeling enzovoort.

In de gemeente Harlingen zijn in totaal zes basisscholen, waarvan vijf in de stad Harlingen, en één in het dorp Midlum. Drie van de scholen zijn openbare scholen, de andere drie zijn bijzondere scholen.

Basisscholen

Openbare basisscholen

Algemene website van het openbaar onderwijs te Harlingen: www.odysseescholen.nl(externe link)

Bijzondere basisscholen

Voortgezet onderwijs

Regionale scholengemeenschap Simon Vestdijk

De regionale scholengemeenschap Simon Vestdijk is een openbare school voor VMBO met LWOO, MAVO, HAVO, Atheneum, Atheneum-plus en Technasium.

Maritieme Academie Harlingen

De Maritieme Academie Harlingen is een school voor binnenvaart, kustvaart en zeevaart. Met haar moderne schoolgebouw, twee nieuwe opleidingsschepen en vier zeevaartsimulatoren beschikken de academie over een up-to-date instrumentarium om vele jongeren een goede maritieme opleiding te geven.

Naast Vmbo en Mbo onderwijs biedt de school ook maritiem contractonderwijs. Nieuw zijn onze opleidingen Haven en Vervoer en de Maritieme Mavo (gemengde leerweg). De dagopleidingen voor VMBO en MBO beschikken over een eigen huisvesting en maken gebruik van eigen opleidingsschepen. De avondopleidingen bieden een hoogwaardig pakket aan cursussen die in samenwerking met NOVA contractopleidingen worden aangeboden.

Heeft deze informatie u geholpen?