De gemeente neemt veel besluiten. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. Bijvoorbeeld omdat u het niet eens bent met een belastingaanslag en/of WOZ-waarde. U kunt tegen zulke besluiten bezwaar maken. Stuur uw brief naar gemeente Harlingen team Belastingen Postbus 10.000 8860 HA Harlingen. 

WOZ waarde te hoog? Bel of mail met de gemeente en wij helpen u verder!

U kunt binnen 6 weken na dagtekening bezwaar maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Wij willen net als u graag dat de waarde juist is! Bel of mail gerust met de gemeente, de medewerkers zitten voor u klaar.

Wat moet ik doen?

U maakt bezwaar door een bezwaarschrift te sturen naar de gemeente. Zet in uw bezwaarschrift de volgende informatie:

  • Uw naam en adres
  • De datum van uw bezwaar
  • Om welk besluit het gaat (aanslagnummer)
  • Waarom u het niet eens bent met het besluit
  • Uw handtekening

Wat levert een lagere WOZ waarde u op?

Als de WOZ waarde van uw woning bijvoorbeeld wordt verlaagd met € 10.000,- levert u dat een vermindering op van € 9,53 op de aanslag ozb.

Bezwaar maken via no-cure-no-pay bedrijf leidt tot hogere tarieven in de toekomst 

Als u bezwaar maakt via een bureau of makelaar (zogenoemde no-cure-no-pay bedrijven) en het blijkt dat de WOZ waarde te hoog is vastgesteld dan is de gemeente verplicht om dit bureau of makelaar een vergoeding te betalen. Deze vergoeding bedraagt rond de € 600,- per bezwaar en kan zelfs oplopen tot meer dan  € 800,-.  De gemeente maakt op deze manier meer kosten waardoor de belastingpercentages  omhoog gaan. Uiteindelijk worden alle belastingplichtigen van de gemeente Harlingen met deze hogere belastingpercentages geconfronteerd.