Kinderen brengen steeds meer tijd online door, spelend, appen en surfend op social media. Helaas zijn ze vaak onwetend over de gevaren die hierbij komen kijken. Om kinderen beter te beschermen tegen online risico’s, werkt de gemeente Harlingen samen met de politie om het educatieve spel HackShield te introduceren.

HackShield is een spannende online game gericht op kinderen van 8 tot en met 12 jaar. In dit spel nemen de jonge spelers het op tegen cybercriminelen en leren zij spelenderwijs over de gevaren van het internet en hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Onderwerpen zoals hacken, phishing, nepnieuws, betrouwbare links, sociale media en veilige wachtwoorden komen uitgebreid aan bod.

Meld je aan voor HackShield

Kinderen die zich willen inschrijven voor HackShield kunnen dit doen via join Hackshield. Tijdens de registratie kunnen ze zich aanmelden onder de gemeente Harlingen. De drie kinderen met de hoogste scores worden uitgenodigd voor een bijzondere huldiging door burgemeester Ina Sjerps en agenten uit gemeente Harlingen. Tijdens deze ceremonie zullen zij worden uitgeroepen tot de beste Junior Cyber Agents. Daarnaast zijn er voor de top 3 hoogste scores mooie prijzen te winnen. De speler met de hoogste score wint namelijk een Nintendo Switch! 

HackShield biedt een unieke en interactieve manier om kinderen bewust te maken van online veiligheid, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben en hun digitale vaardigheden ontwikkelen. De gemeente Harlingen vind het belangrijk om deze innovatieve oplossing te ondersteunen en kijkt uit naar de deelname van veel jonge cyberhelden.

De gemeente Harlingen zet zich in voor een veilige en betrokken gemeenschap. Door samen te werken met lokale partners en innovatieve projecten zoals HackShield te ondersteunen, streven we ernaar onze inwoners te beschermen en te versterken in de digitale wereld.

Bekijk hieronder de promotievideo