Wat is het?

Bent u ook trots op uw stad? Dan vindt u het ook prettig om in een schone stad te wonen. Niemand wil in de hondenpoep trappen en met vieze schoenen thuis komen, zelfs hondenliefhebbers niet! Kinderen willen onbekommerd buiten in het gras en op andere plekken kunnen spelen. Het is geen pretje als dat niet meer kan door de hondenpoep. Een buurt wordt pas hond vriendelijk als iedereen de poep van de eigen hond opruimt. Laten we allemaal ons best doen om Harlingen mooi en schoon te houden.

Wat moet ik doen?

Maak gebruik van de hondenpoepbakken met gratis opruimzakjes

Maak gebruik van de speciale hondenpoepbakken met gratis opruimzakjes en lijn uw hond binnen de bebouwde kom aan. Om het opruimen voor u makkelijker te maken heeft de gemeente in Harlingen, Wijnaldum en Midlum ruim 60 speciale hondenpoepbakken met zakjesdispensers geplaatst. Zorg dat u altijd een opruimmiddel bij de hand hebt als u uw hond uitlaat. Met de gratis hondenpoepzakjes kunt u de poep snel en eenvoudig opruimen, terwijl uw handen schoon blijven. Daarna kunt u het poepzakje weggooien in een hondenpoepbak, straatprullenbak of thuis in de sortibak(dus niet in de biobak).

Hondenlosloopgebieden in Harlingen

In de bebouwde kom van Harlingen is het verboden om een hond los te laten lopen. Er zijn twee gebieden in Harlingen aangewezen als losloopgebied en met borden gemarkeerd.

Voor het strand geldt dat het loslopen van honden alleen is toegestaan in de maanden september tot en met april. In Harlingen is het loslopen van honden op de Waddenzeedijk het hele jaar door verboden De overige maanden (mei tot en met augustus) geldt voor het strand dat de hond aangelijnd moet worden. Voor het losloop gebied het Harlinger Bos geldt dat deze het hele jaar als losloop gebied is aangewezen. Bij alle twee de gebieden blijft de plicht voor houder/eigenaar van de hond bestaan om de uitwerpselen op te ruimen.

Hoe werkt het?

Spelregels

Om het voor u makkelijker te maken hebben wij de regels op een rij gezet.

  • Iedereen die met een hond wandelt moet zelf de hondenpoep opruimen.
  • Binnen de bebouwde kom in de gemeente Harlingen geldt een aanlijnplicht.
  • Op speelvelden, trapveldjes en in de zandbakken zijn honden verboden.

Voorkom een boete waarom betalen als het niet hoeft?

Niet opruimen van de hondenpoep kost u €140,00 exclusief, €9,00 administratiekosten. Op het overtreden van de aanlijnplicht staat een boete van €90,00, exclusief €9,00 administratiekosten.

Heeft deze informatie u geholpen?