Wat is het?

De gemeente moet zorgen voor onderhoud van het gemeentelijk diepriool. U bent zelf verantwoordelijk voor uw rioolleiding vanaf uw perceel tot aan het gemeentelijk diepriool.

Riool verstopt

Is het riool bij u verstopt? Dan moet u of de gemeente de verstopping oplossen. Dit hangt af van de plek waar de verstopping veroorzaakt is:

  • Ligt de oorzaak in uw rioolleiding tot aan het gemeentelijk diepriool (geldt ook voor het deel onder het openbare gebied)? U moet het oplossen en betaalt zelf de kosten.
  • Ligt de oorzaak in het gemeentelijk diepriool? De gemeente moet het oplossen en betaalt de kosten.

Laat een expert kijken naar de oorzaak van de verstopping.

Wat moet ik doen?

Verstopping in huisaansluiting

U kunt merken dat het riool verstopt zit als er bijvoorbeeld water omhoog komt in het toilet, bij de doucheafvoer of bij de gootsteenafvoer. Deze inpandige problemen worden meestal veroorzaakt door een verstopping van de huisafvoer (huisaansluiting) naar het openbare hoofdriool.

Als de verstopping in de huisaansluiting (het stuk riool binnen uw woning en vanaf uw woning naar het openbare hoofdriool)zit, dan moet u, of uw verhuurder, er zelf voor zorgen dat de verstopping wordt opgelost en de bijbehorende kosten betalen. U kunt de loodgieter bellen om de verstopping op te lossen.

Verstopping in openbare hoofdriool

Als de verstopping in het openbare hoofdriool zit, meld dit dan bij de gemeente. De gemeente moet de verstopping oplossen. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de gemeente.

Extra informatie

Heeft deze informatie u geholpen?