Wat is het?

Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, mag u zelf kiezen door welke buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (trouwambtenaar) u dit wilt laten doen. De gemeente Harlingen heeft verschillende trouwambtenaren. Let op! Trouwambtenaar Gea Bergsma is tot augustus niet beschikbaar voor het voltrekken van nieuwe huwelijken.

Wat moet ik doen?

U kunt zelf een keuze maken uit een van de trouwambtenaren. Doe dit minimaal drie maanden van te voren. Uw gegevens worden doorgegeven aan de trouwambtenaar van uw keuze. Hij of zij neemt daarna contact met u op voor een persoonlijk gesprek.

Hoe werkt het?

Trouwambtenaar voor één dag

Het is ook mogelijk om voor één dag een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand ( BABS ) aan te wijzen. Dit kan alleen als aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  1. De datum en locatie van het huwelijk is vastgesteld in overleg met de afdeling Dienstverlening en Ondesteuning van de gemeente Harlingen;
  2. Het bruidspaar verzoekt tot de benoeming van de babs voor één dag;
  3. De babs voor één dag heeft een geldige benoeming tot babs in een andere gemeente;
  4. De babs voor één dag is al beëdigd bij de rechtbank;
  5. De babs en het bruidspaar moeten dit aanvraagformulier invullen en ondertekenen.

Bovengenoemde punten worden beoordeeld door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Het verzoek moet u minimaal 2 maanden van tevoren bij de gemeente aanvragen.

Extra informatie

Heeft deze informatie u geholpen?