ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele inwoners vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. U kunt vervoerd worden naar een ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut maar u schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke uitjes. Een bezoekje afleggen aan de kapper of gezellig winkelen.

Hoe werkt het?

Gebruik maken van ANWB AutoMaatje

  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan minimaal twee werkdagen van tevoren contact op met ANWB AutoMaatje Waadhoeke en Harlingen. De matchmaker zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die u, op het door u gewenste tijdstip, kan rijden.
  • De matchmaker belt u terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor u gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen heen- en terugrit? Meld dit bij het maken van de afspraak, er wordt dan een aparte terugreis gepland.
  • U betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje staan voor je klaar, je hoeft slechts te bellen om je rit door te geven. Als je dat minimaal 2 dagen van tevoren doet, dan kan er een vrijwilliger uit de buurt worden gezocht om je naar je bestemming te brengen. Je betaalt hiervoor een kleine onkostenvergoeding en eventuele parkeerkosten. Laat je door vervoer niet weerhouden om weer naar de verjaardag van je kleinkind te gaan, mee te doen bij je kaartclub, of er even op uit te zijn met een ritje door de omgeving.

Meer informatie of meedoen?

Contactgegevens:
Bel met 06- 18422894
Maandag t/m vrijdag 9:00-12:00 uur
Mail: automaatje@connexa.nl
Tip! Raadpleeg de volgende website van de Connexa (externe link)voor meer informatie.

Onderaan de pagina kunt u formulieren vinden als download voor het aanmelden als vrijwilliger of als deelnemer.De ingevulde formulieren kunnen gestuurd worden naar:
Connexa, t.a.v. ANWB AutoMaatje
Godsacker 35
8801 LM Franeker
Of per e-mail naar automaatje@connexa.nl