Gezocht vrijwilligers ANWB automaatje

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met de Skûle Welzijn en vrijwilligers, inwoners van gemeente Waadhoeke en Harlingen helpen mobiel en actief te blijven.

Vrijwilligers vervoeren minder mobiele 'buren' met eigen auto

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij. 

Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding.
Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk. ANWB AutoMaatje brengt mensen bij elkaar.

Elke rit is meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de chauffeurs mee op doktersbezoek of om boodschappen te doen. En elke rit betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur. 

Man bijt hond

Een rit is vaak meer dan vervoer alleen en zorgt voor sociaal contact en een gesprek tussen deelnemer en de vrijwillige chauffeur. In de video's van Man bijt hond “AutoMaatje, samen komen wij er wel” wordt duidelijk welke rol AutoMaatje speelt in het leven van de deelnemers. Hun reis van huis tot de bestemming is vastgelegd in deze serie die te zien is op www.youtube.com

Hoe kan ik me aanmelden als chauffeur of kan ik anderszins bijdragen als vrijwilliger?

Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer jouw minder mobiele 'buren' in je eigen auto. Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van (op dit moment) € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Van de vrijwilligers wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Je kunt je aanmelden via 06-184 22 894 (werkdagen van 9 tot 12 uur) of e-mail: automaatje@connexa.nl. Wij zullen je dan van verdere informatie voorzien.

Matchmakers

Naast chauffeurs zoeken we ook regelmatig “matchmakers”. Dat zijn vrijwilligers die in hun directe omgeving de koppeling tussen cliënt en chauffeur tot stand brengen. Zij kennen zowel de deelnemers als de chauffeurs en onderhouden het dagelijks contact. Ze gebruiken hiervoor de ANWB AutoMaatje-software. Ook hiervoor kunt je je aanmelden via 06-184 22 894 (werkdagen van 9 tot 12 uur) of e-mail: automaatje@connexa.nl.