Wat is het?

Hoe een melding van zwerfdieren doorgeven aan de gemeente Harlingen?

De gemeente Harlingen heeft de wettelijke verplichting om zorg te dragen voor dode dieren en zwerfdieren. In de gemeente Harlingen kunt u een melding als volgt doorgeven.

Hoe werkt het?

Opvang zwerfdieren of gewonde dieren

Wanneer iemand een (gewonde) hond, kat of andere kleine (huis)dieren aantreft en niet weet wie de eigenaar is dan kunt u contact opnemen met de dierenambulance St. Dier in Nood(externe link), telefonisch te bereiken via 06 50 26 06 95. Deze haalt na goedkeuring van de gemeente Harlingen het dier op en brengt het dier naar Dierenasiel de Wissel te Leeuwarden, wanneer de eigenaar zich niet meldt. Tegelijk onderzoekt de dierenambulance de aanwezigheid van een chip waarmee de eigenaar kan worden achterhaald. Zieke en gewonde dieren brengt de dierenambulance naar de dierenarts.

Vervoer door vinder

Een vinder mag een dier ook zelf, in overleg met de gemeente, naar Dierenasiel de Wissel brengen. De vinder zal dan een meldingsformulier moeten halen bij de gemeente Harlingen, Westerzeedijk 9 te Harlingen. Gemeente Harlingen is bereikbaar via 14 0517.

Dode dieren

Als u een dood dier vindt dan kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon 06 51 03 92 26. De gemeente bewaart dode dieren voor een korte periode. Wanneer het dier gechipt is en de eigenaar bekend is neemt de gemeente met hem/haar contact op. De dierenambulance haalt geen dode dieren op.

Heeft deze informatie u geholpen?