Heeft u (ver)bouwplannen? Met een omgevingsvergunning regelt u zaken in één keer via het omgevingsloket. Wilt u een vooroverleg aanvragen (voor het verkennen van uw initiatief), dan kunt u dat via de website aanvragen via de knop 'Vooroverleg aanvragen' op deze pagina. U kunt ook bellen met team Vergunningen voor het maken van een afspraak. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Een vooroverleg/verkennen initiatief

Heeft u een plan of wens en bent u benieuwd of deze haalbaar is? We raden u aan om de gemeente al in een vroeg stadium mee te nemen in uw plannen. U kunt de haalbaarheid van uw plannen laten toetsen door middel van een vooroverleg. Klik op de knop hieronder om een vooroverleg aan te vragen.

Vooroverleg aanvragen

De aanvraag

Wilt u een monumentaal pand veranderen, een boom kappen of uw bedrijf veranderen? Of wilt u uw pand voor een ander doel gebruiken? Klik op de onderstaande knop ‘Omgevingsloket’ om een vergunningscheck of melding te doen of om een aanvraag omgevingsvergunning te doen.

Omgevingsloket

Het Bouwloket

Voor hulp bij een aanvraag of verzoek vooroverleg kunt u op woensdagmiddag terecht bij de bouwbalie.

  • Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen

Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. U maakt een afspraak door te bellen naar 140517. Bereikbaar van ma. t/m do. tussen 9.00 en 12.30 uur.
 

Overige informatie

Heeft deze informatie u geholpen?