Home

Nieuws

  • Gamen om Junior Cyber Agent te worden: Gemeente Harlingen introduceert HackShield

    Kinderen brengen steeds meer tijd online door, spelend, appen en surfend op social media. Helaas zijn ze vaak onwetend over de gevaren die hierbij komen kijken. Om kinderen beter te beschermen tegen online risico’s, werkt de gemeente Harlingen samen met de politie om het educatieve spel HackShield te introduceren.

    Decoratieve afbeelding over het zoeken van Cyber Agents
  • Oude sluisdeuren kleine sluis hergebruikt bij entree Balklandpark

    Afgelopen winter zijn de houten vloeddeuren van de kleine sluis (einde van de Rozengracht naar Zuiderhaven) vervangen. Het houtwerk is inmiddels zo’n 50 jaar oud. Als sluisdeuren konden deze niet meer hun rol vervullen. Wel kunnen deze mooie houten deuren nog worden ingezet als decoratieve, nautische aankleding.

    Decoratieve afbeelding van de hergebruikte vloeddeuren
  • “Nieuwe” hybride pendelbussen nu te zien op de weg

    De gemeente Harlingen heeft drie nieuwe pendelbussen aangeschaft om gebruikers van het langparkeerterrein van en naar de rederij Doeksen te vervoeren. Vorige week is de eerste al in gebruik genomen, de andere twee bussen worden nu klaar gemaakt om de weg op te gaan.

    Nieuwe hybride pendelbus

Uitgelicht

Omgevingswet

De Omgevingswet gaat over de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen: de fysieke leefomgeving. Deze nieuwe wet voegt wetten samen en vereenvoudigt de regels voor veel van wat u buiten ziet, ruikt en hoort. 

Lees meer over de Omgevingswet